Sancho

Sancho
De Vereniging op het gebied van zelf maak mode

Zoeken in deze blog

woensdag 27 april 2011

Leggings K.



In het verleden heb ik wel eens leggings gemaakt door het patroon zelf te tekenen (met Winifred Aldrich). Helaas vond ik de leggings toen niet zo goed gelukt. Mijn jongste dochter houdt heel erg van leggings. Dus nog maar een poging gewaagd. De blauw met wit motiefje is een proeflegging. Die heb ik gemaakt van een Ottobre patroon (2007-1 lente). Ondanks dat ik hem gelegd heb op een bestaand patroon, vind ik hem een beetje wijd. De groene legging heb ik gemaakt naar het patrooon Riviera legging (uit boek sewing kids love). Het is ander materiaal, maar de groene legging vind ik veel mooier zitten. Op verzoek van K. nog een korte zwarte legging gemaakt voor het sporten.

vrijdag 22 april 2011

Zwart grijze noppen jurk


Ik heb voor F. al eerder deze jurk gemaakt. Deze heeft ze altijd met heel veel plezier gedragen. Dit patroon was ook in grotere maten, dus nu een nieuwe jurk gemaakt. Ik had alleen beter moeten weten en alles goed moeten nameten. Want de oranje jurk paste perfect, deze had nog wel wat smaller gemogen. Terwijl ik toch echt lengte 152 heb gebruikt met breedte 140, terwijl ze 149 is.

dinsdag 19 april 2011

Hoes voor soort i-pad



Ik heb voor J. al eerder een hoes voor zijn laptop gemaakt. Hier was en is hij erg blij mee. Nu hij een soort i-pad heeft, wilde hij graag daar ook een hoes voor. Gelukkig had ik net van te voren bij de Digros een hoes gekocht voor een laptop, met in mijn achterhoofd die hiervoor te gebruiken. Vorige keer kostte het heel veel moeite, tijd en relatief veel geld om aan het neopreen te komen. Dit keer was ik goedkoper uit (maar de kwaliteit van de neopreen is ook wel minder, maar wel nog goed genoeg).

dinsdag 5 april 2011

Tee-pee etui



Op sancho lang geleden een item gezien over een tee-pee etui. Ooit met mijn dochter er aan begonnen, maar nooit afgemaakt omdat ik het patroon niet begreep. Nu maar afgemaakt, met het idee, als het goed gaat, gaat het goed en anders weet ik wat ik verkeerd heb gedaan. Helaas is het laatste uitgekomen. Het is een grappig etuitje geworden, maar geen tee-pee etui. Misschien ooit nog eens proberen.