Sancho

Sancho
De Vereniging op het gebied van zelf maak mode

Zoeken in deze blog

zondag 30 oktober 2016

Tas voor collega

Mijn collega wilde graag een tas hebben. Ze heeft aangegeven wat de afmeting van de tas moet zijn. Ook hoe de tas eruit moet zien, heeft ze doorgegeven. Toen ik dit blog tegen kwam, was ik erg blij. Deze toilettas kwam overeen met hetgeen mijn collega wilde. Ik heb alleen de afmetingen aangepast. Dit is het resultaat.

zaterdag 22 oktober 2016

Leren tasje voor elektronica spullen J.(2)

Ik heb dit tasje gemaakt. Maar helaas hij viel niet in de smaak: hij was te groot. Dus vroeg J. of ik het tasje wilde uithalen. En of ik daarna het tasje minder hoog kon maken. Dat heb ik geprobeerd. En het resultaat is goedgekeurd. J. is er dit keer erg blij mee.
Wat heb ik aangepast.

  • Ik had eerst tussen de ritsen nog een stukje leer geplaatst. Hierdoor werd het tasje hoger. Dat leer moest ik er tussen uithalen. 
  • En omdat de ritsen precies om het tasje pasten, hoefde daar ook geen leer tussen. Maar dat werd niet mooi. Toen heb ik er met de hand, want met de naaimachine lukte het niet, een stukje leer overgezet.
  • De ritsen die ik gekocht had, waren ritsen voor een jas. Ik had me niet gerealiseerd dat dat dus verkeerde ritsen waren. Want J. wilde ritsen waarvan de runners vlakbij elkaar kunnen komen, en waarvan de rits dus open gaat als de runners uit elkaar gaan. Bij een jas gaat de rits open als de runners naar elkaar toe bewegen. Gelukkig dacht ik dat ik dit kon oplossen door de runners om te draaien. En dat werkte.

donderdag 13 oktober 2016

Jurk Vogue V8871

Ik heb een jurk gemaakt die ik heel graag wilde maken. Maar toen hij af was, flatteerde hij mij helemaal niet. Ik leek erg kort en breed. Helaas. Ik heb hem afgemaakt. Maar ga hem niet dragen. Ik heb hem weggedaan op een ruildag voor kleding. En er toen iemand heel blij mee gemaakt.

zondag 9 oktober 2016

Zelf gemaakte ballen

Ik zag op internet een patroon (al weet ik niet meer waar) om zelf ballen te maken. Omdat ik nog allerlei kleuren fleece had liggen, wilde ik dat patroon wel eens proberen. Ik heb 3 ballen gemaakt. Het is een heel eenvoudig patroon. Maar het resultaat is toch erg leuk geworden.

zaterdag 8 oktober 2016

Zelf getekende broek voor mijn moeder

Met mijn moeder gaat het niet zo goed. Daarom is het handig als ze broeken draagt met elastiek. Maar ze heeft geen winterbroeken met elastiek. Wel zomerbroeken. De patronen die ik zag, vind ik niet zo mooi. Dus heb ik een zomerbroek van mijn moeder gebruikt als basis voor een patroon. En ik heb hulp op Sancho gevraagd. Daar kreeg ik allerhande handige tips over welke patronen ik zou kunnen gebruiken en welke aanpassingen handig zijn voor mijn moeder. Dus na al deze informatie bekeken te hebben, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en zelf een patroon getekend.
Omdat mijn moeder niet makkelijk kleren past, was het wachten tot ze hem een keer aanhad. En dit is het resultaat: hij zit goed. De verzorging is erg blij met de broek, heeft er nog meer besteld. Ik zelf vind hem vooral bij de bovenbenen erg wijd.
Dus voor verbetering vatbaar.