Sancho

Sancho
De Vereniging op het gebied van zelf maak mode

Zoeken in deze blog

donderdag 27 februari 2014

Zelfgemaakte adventstas Farbenmix 2013

Eindelijk mijn adventstas is ook af. Farbenmix had een patroon van een tas dat je door elke dag naaien tijdens de advent met Kerstmis een tas kon af hebben. Ik had een excuus omdat ik de laatste dagen van dit project op vakantie was. Maar het heeft wat langer geduurd dan gehoopt. 

Ik had eigenlijk te weinig stof voor de buitenkant. Dus toen ik de hengsels ging maken lukte het me niet om ze uit de stof te krijgen. Na lang wikken en wegen heb ik maar besloten om stukjes aan elkaar te naaien. En deze naad te verbergen door sierlint.Voor mijn doen is het daardoor een drukke tas geworden. Vandaag voor het eerst gebruikt en ik ben er wel blij mee.
En op extra sierlint na, is de tas helemaal UWYH!

Rok met blauwe bloemen

Eindelijk weer wat afgekregen. En dan meteen 2 dingen op een avond. Als eerste de rok. Dit is eigenlijk een jurk die ik gekocht heb. Maar dat model stond me niet. Maar het rokgedeelte en het stof vond ik zo leuk, dat ik er een rok van heb gemaakt. Niet bijzonder, wel leuk. De detailfoto geeft de juiste kleur weer.

dinsdag 18 februari 2014

Weer een gelukspoppetje

Mijn jongste dochter mocht eind vorig jaar naar een feestje van een vriendin. En zij vond het gelukspoppetje
dat ik gemaakt had zo leuk. Dus kreeg ze op het feestje de belofte dat ze zelf ook zo'n poppetje zou krijgen. Het duurde even voordat de kleuren gekozen waren. Hier is hij eindelijk. Het meisje heeft hem nog niet gezien, het is hier voorjaarsvakantie.