Sancho

Sancho
De Vereniging op het gebied van zelf maak mode

Zoeken in deze blog

woensdag 20 januari 2010

Nagemaakte rok


Na een sessie kledingstijl had ik een rok gekocht. En ik ben niet zo'n rokkendraagster. Maar deze vond ik erg leuk. Het patroon zag er gemakkelijk uit. Dat heb ik gedaan via deze methode. Ik heb een rokje kapot geknipt dat niet bij mijn figuur past (volgens de stijlanalyse). Maar de stof vond ik wel mooi (bleek alleen wel heel veel bewerkt te zijn: de kreukels kreeeg ik er niet uit). Dus een probeersel. Het is een rokje voor thuis geworden.

Pyjama


De pyjama is klaar. Ik had heel lang geleden deze stoffen gekocht, maar vond ze nu niet meer leuk voor een t-shirt oid. Maar een pyjama kon wel. Helaas had ik te weinig stof van een lap, daarom daar alleen de mouwen van gemaakt. Ik vind de stofsamenstelling niet zo mooi, maar F. is er heel blij mee. Ze draagt hem met veel plezier. Het patroon heb ik zelf gemaakt via deze methode van haar huidige pyjama. En daarna het patron iets vergroot.

Mutsen


Ik was mijn muts verloren. Dus ik had een nieuwe nodig. Een patroon via sancho gevonden. Dat vonden mijn huisgenoten ook leuk. Dus uiteindelijk had ik 3 mutsen gemaakt: voor mijn 2 dochters en mijn vriend. En nog geen tijd gehad om er een voor mij te maken. Gelukkig mocht ik wel hun oude mutsen gebruiken! Maar uiteindelijk hebben we nu alle vier een nieuwe muts. En lekker warm dat 'ie is. Ik heb hem dubbel gemaakt en met voering, voor mij en J.. Voor de kinderen niet, enkele stof was voor hen al warm genoeg!

Kussens voor de buuv











Omdat de buuv hoogzwanger was, wilde ze voor in haar schommelstoel kussentjes. Ze had nog restjes liggen van de gordijnstof. Dus samen aan het naaien geslagen. Het resultaat: een groot zitkussen voor in de schommelstoel en 2 kleine kussentjes. Omdat er weinig stof was, hebben we geexperimenteerd met de stof. Goed geslaagd, al zeg ik het zelf!