Sancho

Sancho
De Vereniging op het gebied van zelf maak mode

Zoeken in deze blog

woensdag 16 april 2008

Frutsels voor in het haar


De zilveren haarband hoort bij de heks. De noppen-elastieken bij de noppen-jurk. De haarband bij het t-shirt (staat nog niet op mijn blog). En de gebloemde elastiek bij de jurk of de rok. Ik ben nog bezig van deze stof aan een haarband (zoals de zilveren).

Oranje feest jurk, F.

Ja die vier bruiloften in 2008 daar moest ik wat mee. Dus deze feestjurk gemaakt. Het stofje is al heel oud. Ooit een keer gekocht, ook in het blauw, maar nooit wat mee gedaan. Tot ik dit patroon zag (knippie). De stof is gewoon voor dit patroon gemaakt. Ik moet alleen nog de rits mooier erin zetten. Maar dat lukt nog wel op tijd. En misschien is deze jurk ook nog wel leuk ivm het EK/WK!

Setje K.: groene trui met blauwe broek

Voor K. een setje gemaakt. Heerlijke warme fleece trui met col. K. verschuilt zich er graag achter en sabbelt ook ongegeneerd op haar trui. Daar een broek bij in het blauw met bloemen in dezelfde kleur als de trui. De broek is goed gelukt. Op de achterkant zitten nog twee zakken. Hierbij loopt het patroon precies door. Heel netjes.

Capes voor de verkleedkist

Even twee capes gemaakt voor de verkleedkist. Helaas worden ze niet veel gebruikt. Andere kleding (zoals de heksenkleding en de gekochte elfen- en prinssesjurk worden veel vaker aangedaan. Echte meisjeskleding.

Rok bloemenstof K.



Ik heb nu ook zelf het patroon voor deze rok getekend. Het is een gerende rok geworden. Volgende keer zal ik meer ruimte toevoegen, waardoor hij iets breder wordt aan de onderkant. Voor de eerste keer de tailleband voor ongeveer de helft met (achterkant) en de helft zonder (voorkant) elastiek gemaakt. Best mooi geworden. Omdat ik ook al een jurkje van dit stofje heb gemaakt voor K. ( zie maart 2008) had ik voor deze rok eigenlijk te weinig. Daarom is het patroon niet zo mooi verdeeld.

T-shirt cadeau. zoon van M.


Het t-shirt voor het zoontje K. van mijn vriendin M. is bijna af, alleen nog de drukknoopjes. Voor mijn K. heb ik ook een t-shirt gemaakt van deze stof. Alleen heb ik toen gewerkt met rode biais-band. Dat t-shirt is af, op de biais-band na.